Rubriky
Využití fotek

3 nejlepší on-line programy na tvorbu koláže z fotek zdarma

Proč jsou koláže tak oblíbené? Protože v jedné koláži zobrazíte hned několik fotografií najednou. Pomocí série snímků dokážete ztvárnit i příběh. Které on-line programy na tvorbu koláže jsou nejlepší? Vyzkoušejte tipy v článku a vytvořte skvělou koláž snadno a rychle.

Na internetu najdete i další programy, avšak zmiňované tři se mi zdají jednoduché na ovládání, mají na výběr spoustu běžných i kreativních designů, bez nevkusných šablon a doplňků. Na úvod bych však chtěla zmínit, že programy nejsou v češtině a ani žádný v češtině neznám.

Výhodou on-line editorů je, že je nemusíte složitě stahovat do počítače a tvoříte přímo na internetu. Na druhou stranu je zase práce v nich o něco pomalejší.

V programech níže najdete stovky šablon. Fotografie můžete upravit, přidat filtr, doplnit text, změnit barvu pozadí, aby koláž vypadala přesně tak, jak potřebujete. Programy jsou zdarma, rozšířené funkce jsou zpoplatněné.

1) BeFunky

BeFunky
BeFunky

BeFunky Collage Maker vám umožní snadno vytvářet originální fotografické koláže. Své fotografie nahrajte, vyberte rozvržení, snímky uspořádejte. Změňte barvu pozadí, přidejte texturu či vzor, doplňte text. Koláž si stáhněte do počítače.

Editor můžete využívat bez registrace. Rozšířené funkce jsou zpoplatněné pod členstvím BeFunky Plus.

2) Fotor

Fotor
Fotor

Fotor je známý nástroj na tvorbu koláží. Nabízí stovky šablon s různými styly. Vyberte rozvržení koláže, přidejte samolepky, filtry, text, změňte tloušťku a barvu okraje. Koláž si stáhněte do počítače. Pokud chcete uložit koláž ve vyšším rozlišení, musíte se registrovat.

Některé šablony můžete použít bez registrace, ty kreativnější už přihlášení vyžadují. Pokročilé nástroje označené ikonkou diamantu jsou zpoplatněné pod členstvím Fotor Pro.

3) FotoJet

FotoJet
FotoJet

Ve FotoJet vytvoříte variabilní koláž z fotek. Snímky nahrajte, upravte barvu pozadí, přidejte k fotkám filtry, různé tvary, kliparty nebo text. Koláž uložte do počítače nebo sdílejte na sociálních sítích.

FotoJet také nabízí kolážové šablony pro určitá témata nebo události, jako například narozeniny, dovolená či svatba.

Program můžete používat bez registrace. Rozšířené funkce s ikonkou korunky jsou zpoplatněné pod členstvím FotoJet Plus.

Koláž můžete také vytvořit v programu Canva. Canvu však používám spíše pro tvorbu jednoduché grafiky. Jak v Canva funguje se dozvíte v článku Vytvořte vánoční a novoroční přání v on-line programu Canva.

Dříve byl oblíbeným nástrojem pro tvorbu koláží PicMonkey, který však od 19. září 2017 už není zdarma.

Složte své fotografie do koláže a vyprávějte příběh!